Шоколадови еклери


Сладкиши

Необходими продукти:

за тестото
100 г. брашно
100 мл. прясно мляко
100 мл. вода
100 г краве масло
5 г. сол
3 бр. яйца
за крема
400 мл. прясно мляко
120 г захар
1 бр. яйца
40 г царевично нишесте
1 бр. ванилия
150 мл. течна сметана сладкарска

Начин на приготвяне:

1. За тесто: В тенджера се смесват млякото, водата, маслото и солта. Завира и наведнъж се изсипва брашното. Бърка се на котлона, докато пареното тесто започне да се отлепя от страните на съда. Оставя се леко да се охлади. Прибавят се яйцата едно по-едно, като след всяко яйце сместа се разбърква хубаво.

2. Тестото се поставя в шприц с кръгъл накрайник. Върху хартия за печене се шприцоват еклерите.

3. Пекат се на 200 градуса в предварително загряла фурна 20-25 минути. Фурната се отваря и еклерите се оставят да изстинат в нея.

4. За крема: Яйцето, захарта и нишестето се разбъркват, като се разреждат с част от прясното мляко. Останалото мляко се поставя на котлона да заври. Прибавя се към яйчената смес и се връща на котлона. Вари се до сгъстяване.

5. Кремът за еклери се оставя да изстине.

6. Разбива се с миксер и към него се прибавя разбитата сметана.

7. Еклерите се пълнят с вкусния пухкав крем и се декорират с разтопен шоколад.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Невена Василева от Кюстендил

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

12.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.