


Шоколадови мъфини
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
120г брашно София Мел Екстра
20г какао
80г черен шоколад (60% какао) + за поръсване
80г кафява захар
1 яйце
60г кисело мляко
50 мл прясно мляко
50 мл олио
1 ½ ч. л. бакпулвер
1 ванилия
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Брашното и какаото се пресяват и смесват в суха купа. Добавят се и останалите сухи съставки – шоколад на парченца, захар, бакпулвер и щипка сол. Разбъркват се добре.
В друга купа се разбиват яйцето, киселото мляко, прясното мляко, олиото и ванилията. Към сухата смес се добавя течната и се разбърква добре до получаване на хомогенна смес.
Във форма за мъфини се поставят хартиени капсули, след което сместа се разпределя, за да ги напълни до 2/3 от обема им. Поръсват се с останалите парченца шоколад.
Мъфините се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
