Шоколадови охлювчета


Дребни сладки и Други сладки печива

Необходими продукти:

1 пакет кори за баница София Мел
200 грама течен шоколад
100 грама краве масло

Начин на приготвяне:

Разтопете кравето масло.
Намажете една кора за баница с разтопено масло, а върху него намажете и с течен шоколад.
Маслото служи за стягане на охлювчетата по време на печене, а и след това.
Навийте намазаната кора на руло, а след това усучете на охлювче.
Повторете процедурата и с останалите кори.
Намажете тава с масло и подредете охлювчетата в нея.
Можете да използвате и тава, покрита с хартия за печене.
Намажете охлювчетата отгоре с разтопено масло, за да могат да придобият хрупкав и златист цвят.
Печете на 180 градуса за 15-20 минути или докато придобият златист цвят.
Извадете тавата от фурната и поднесете охлювчетата топли.
Приятен апетит!

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

05.02.2025

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.