Шоколадови охлювчета
Дребни сладки и Други сладки печива
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница София Мел
200 грама течен шоколад
100 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Разтопете кравето масло.
Намажете една кора за баница с разтопено масло, а върху него намажете и с течен шоколад.
Маслото служи за стягане на охлювчетата по време на печене, а и след това.
Навийте намазаната кора на руло, а след това усучете на охлювче.
Повторете процедурата и с останалите кори.
Намажете тава с масло и подредете охлювчетата в нея.
Можете да използвате и тава, покрита с хартия за печене.
Намажете охлювчетата отгоре с разтопено масло, за да могат да придобият хрупкав и златист цвят.
Печете на 180 градуса за 15-20 минути или докато придобият златист цвят.
Извадете тавата от фурната и поднесете охлювчетата топли.
Приятен апетит!
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване