Есента дойде, а с нея и новите проекти. Ще обикаляме света с Вкуснотека и София Мел и ще дегустираме различни, вкусни рецепти.
Като за начало ще акустираме в любимата ми Виена. Преди няколко седмици се върнах от командировка от там и мога с ръка на сърце да кажа, че градът е очарователен и мигновено те пленява. С усмивка минавах покрай безбройните сладкарници Аида, любувах се на витрините със сладкиши и пасти и задължително снимах, за да покажа на моята Аида :)
Една от най-емблематичните торти в Австрия е Торта Сахер. Направена от 16-годишния стажант-сладкар Франц Сахер за министъра на Външните работи през 1832 г., тази торта с кайсиев конфитюр и шоколадови блатове става изключително популярна и до днес.

Аз ви я поднасям в една по-удобна форма за поднасяне, под формата на пасти.

Шоколадови пасти Сахер


Сладкиши и Други сладки печива

Необходими продукти:


1 и 1/4 ч.ч. Био Пшенично брашно София мел
130 г масло
90 г натурален шоколад (60 % какао)
1 и 1/4 ч.ч. захар
3 яйца
есенция ванилия
1 ч.л. бакпулвер
2 с.л. натурално какао
1/2 буркан кайсиев конфитюр

за украса:
50 г натурален шоколад
30 г пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Покрийте тава с размери 40x25 см. с хартия за печене. Намаслете и поръсете леко с брашно.
Стопете на водна баня шоколада и маслото. В друга купа разбийте яйцата, заедно със захарта и ванилената есенция. Добавете шоколадовата смес и след това брашното, разбъркано с бакпулвера на части. Накрая сложете 2 с.л. натурално какао.

Излейте сместа в тавата и печете на 160 градуса около 40 минути до готовност. Проверете с клечка.
Охладете блата и го нарежете на 24 равни квадратчета (6x4). Загрейте кайсиевия конфитюр на котлона, докато се разтопи. Охладете. Слепете две по две шоколадовите блокчета с конфитюр.

Стопете на водна баня шоколада. Направете хартиен пош и декорирайте с шоколадови спиралки. Поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

20.12.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.