Шоколадово руло


Сладкиши

Необходими продукти:

80 г брашно София Мел Класик
80 г захар
4 яйца
5 г какао
щипка сол
бурканче сладко
2 с. л. пудра захар
250 мл течна сладкарска сметана

Начин на приготвяне:

1. Разделям белтъци и жълтъци. Разбивам белтъците с щипка сол на миксера, заедно със захарта. Постепенно добавям и жълтъците, получава се пухкава кремава пяна. Прибавям пресято брашното и какаото и внимателно обърквам с шпатулка без да нарушавам обема на сместа.

2. Слагам върху хартия за печене, като правоъгълник с дебелина 3 мм и пека в предварително загрята фурна за 15 минути на 160 градуса. Още докато е топъл блата го слагам на тов лист хартия и навивам на руло, оставям го навит да се охлади.

3. За крема използвам домашно сладко от ягоди (може да се сложи течен шоколад или пресни плодове) и сметана. Сметаната разбивам с миксера до получаване на пухкава смес.

4. Развивам охладеният блат, маназвам по цялата повърхност със сладко, отгоре слагам сметаната. Навивам отново и прибирам в хладилника за 2-3 часа.

5. Преди да сервирам, поръсвам с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Колева Вероника от Варна

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

17.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.