Шоколадово руло
Сладкиши
Необходими продукти:
80 г брашно София Мел Класик
80 г захар
4 яйца
5 г какао
щипка сол
бурканче сладко
2 с. л. пудра захар
250 мл течна сладкарска сметана
Начин на приготвяне:
1. Разделям белтъци и жълтъци. Разбивам белтъците с щипка сол на миксера, заедно със захарта. Постепенно добавям и жълтъците, получава се пухкава кремава пяна. Прибавям пресято брашното и какаото и внимателно обърквам с шпатулка без да нарушавам обема на сместа.
2. Слагам върху хартия за печене, като правоъгълник с дебелина 3 мм и пека в предварително загрята фурна за 15 минути на 160 градуса. Още докато е топъл блата го слагам на тов лист хартия и навивам на руло, оставям го навит да се охлади.
3. За крема използвам домашно сладко от ягоди (може да се сложи течен шоколад или пресни плодове) и сметана. Сметаната разбивам с миксера до получаване на пухкава смес.
4. Развивам охладеният блат, маназвам по цялата повърхност със сладко, отгоре слагам сметаната. Навивам отново и прибирам в хладилника за 2-3 часа.
5. Преди да сервирам, поръсвам с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Колева Вероника от Варна

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
