


Сладки гевречета
Дребни сладки и Други сладки печива
Необходими продукти:
около 1 кг брашно София Мел Екстра
220 мл топло мляко
1 кубче жива мая
180 г захар
150 мл олио
¼ ч. л. сол
150-200 г сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в млякото с малко захар и лъжица брашно. След като шупне се омесва средно меско тесто от всички продукти. Оставете да втаса на топло за 1 час и половина.
От тестото се късат малки топки и се оформят фитилчета, които после се правят на кръгчета. Готовите гевречета се слагат в намазнена тава, намазват се с вода и се поръсват със сусама. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или до зачервяване.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
