Сладки гевречета


Дребни сладки и Други сладки печива

Необходими продукти:

около 1 кг брашно София Мел Екстра
220 мл топло мляко
1 кубче жива мая
180 г захар
150 мл олио
¼ ч. л. сол
150-200 г сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в млякото с малко захар и лъжица брашно. След като шупне се омесва средно меско тесто от всички продукти. Оставете да втаса на топло за 1 час и половина.
От тестото се късат малки топки и се оформят фитилчета, които после се правят на кръгчета. Готовите гевречета се слагат в намазнена тава, намазват се с вода и се поръсват със сусама. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или до зачервяване.

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

18.04.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.