


Сладки кифлички с кайсиев конфитюр и орехи
Дребни сладки и Други сладки печива
Необходими продукти:
200-220 грама брашно Екстра София Мел
50 грама пудра захар
1 чаена лъжица ванилова захар
щипка сол
100 грама масло
100 грама заквасена сметана
¼ чаена лъжица сода
Конфитюр от кайсии
Смлени орехи
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа и прибавете пудрата захар, солта, ваниловата захар. Всичко се смесва много добре.
Добавете студеното масло предварително нарязано на кубчета и стрийте със сухите продукти на трохи. Содата разбъркайте със заквасената сметана, разбъркайте докато шупне и добавете към трохите. Омесете еластично, нелепнещо по ръцете ви тесто. Увийте готовото тесто във найлоново фолио и го приберете в хладилника за 30 минути. Включете фурната да загрява на 180°С. Постелете голяма тава с хартия за печене. Извадете тестото от хладилника и го разделете на 2 части. Разточете всяка част в кръг на тънък слой и го нарежете на 8 триъгълника (така ще получите ще има големи кифлички) или 16 (така ще имате малки кифлички). Намажете с кайсиевото сладко по повърхността и поръсете със смлените орехи. Завийте тестото на кифлички и ги поставете в тава предварително постлана с хартия за печене.
Поставете тавата в предварително загрятата фурна и печете за 12-15 минути, докато кифличките станат кафеникаво златисти.
Преди да сервирате поръсете сладките с пудра захар.
Кредит: Таня Донева - "Вкусното ми хоби със Страст и Любов"

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
