


Сладки питки с извара за закуска
Дребни сладки и Други сладки печива
Необходими продукти:
300 г брашно София Мел Бяло
600 г извара (най-добре с 9% масленост)
3 яйца
1 ч.л ванилова захар
щипка сол
1 и ½ ч.л. бакпулвер
6 с. л. захар
70 г шоколадови капки
Начин на приготвяне:
Претрийте изварата през сито.
Добавете яйцата, захарта, ваниловата захар и солта към изварата, разбъркайте.
Добавете бакпулвера към брашното, разбъркайте и пресейте.
Добавете брашното и шоколадовите капки към изварата, разбъркайте добре.
Включете фурната на 180°С.
Оформете от тестото топки, около 60 г всяка, като намажете предварително ръцете си с олио. Поставете ги в тава постлана с хартия за печене.
Печете в предварително загрятата фурна, за 25-30 минути до получаване на красив румен цвят.
Кредит: Таня Донева - "Вкусното ми хоби със Страст и Любов"

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
