


Сладкиш „Какаова наслада“
Сладкиши
Необходими продукти:
250 г брашно София Мел Екстра
2 малки яйца или 1 голямо
200 г захар
400 г кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
4 с. л. олио
4 с. л. какао
За заливката:
80 г краве масло
6 с. л. вода
6 с. л. захар
2 с. л. какао
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се олиото и киселото мляко, в което предварително е угасена содата. Брашното и какаото се разбъркват и постепенно се добавят към останалите продукти. Бърка се до получаване на хомогенна смес.
Тестото се изсипва в тава и се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 40 минути или до готовност.
След като блатът изстине, се разрязва на квадрати с остър нож.
В касерола се разтопява маслото, добавят се захарта, водата и какаото. Сместа се бърка докато заври.
Сладкишът се залива с получената смес и се оставя да престои 2 часа.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
