Сладкиш "черна пепел"


Сладкиши

Необходими продукти:

1 1/2 ч.ч. брашно София мел 
2 ч.л. бакпулвер
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
2 г ванилия
3/4 ч.ч. какао
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 к. ч. кафе
1/2 ч.ч олио
100 г шоколад
1 ч.л. масло
3 ч.л. вода
1 с.л. какао

Начин на приготвяне:

1. В купа слагаме брашното, добавяме бакпулвер, захар, сода, сол, ванилия, какао, яйцата, млякото, кафето, олиото.

2. Получената смес изсипваме в тавичка с хартия за печене.

3. Печем на 180 градуса до готовност. След като се изпече надупчваме с клечка за зъби или вилица.

4. Правим глазура от шоколада, маслото, водата и останалото какао/лично аз разтопявам маслото и към него добавям останалите съставки/.

5. С готовата глазура заливаме сладкиша.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Ивелина Петрова от Сухозем

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

03.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.