Сладкиш "черна пепел"
Сладкиши
Необходими продукти:
1 1/2 ч.ч. брашно София мел
2 ч.л. бакпулвер
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
2 г ванилия
3/4 ч.ч. какао
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 к. ч. кафе
1/2 ч.ч олио
100 г шоколад
1 ч.л. масло
3 ч.л. вода
1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
1. В купа слагаме брашното, добавяме бакпулвер, захар, сода, сол, ванилия, какао, яйцата, млякото, кафето, олиото.
2. Получената смес изсипваме в тавичка с хартия за печене.
3. Печем на 180 градуса до готовност. След като се изпече надупчваме с клечка за зъби или вилица.
4. Правим глазура от шоколада, маслото, водата и останалото какао/лично аз разтопявам маслото и към него добавям останалите съставки/.
5. С готовата глазура заливаме сладкиша.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ивелина Петрова от Сухозем
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване