Сладкиш с череши
Сладкиши
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно София Мел Класик
1 ч.ч. кисело мляко
2 к.ч.захар
3 бр. яйца
125 г краве масло
1 ч.л. сода бикарбонат
1 кг череши
Начин на приготвяне:
1. Яйцата се разбиват много добре със захарта.
2. Добавя се омекналото масло и сместа се разбива. Содата се изсипва в киселото мляко и се излива към горната смес. След това постепенно се прибавя брашното. Всичко се обърква много добре до получаване на хомогенно тесто.
3. Изсипва се в предварително намазнена тавичка.
4. Отгоре върху тестото се разстилат черешите, които предварително са почистени от костилките.
5. Сладкишът се пече на умерена фурна. След като поизстине се поръсва с пудра захар и се нарязва.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Стилияна Иванова-Минева от гр.Габрово

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
