Сладкиш с какаова глазура
Сладкиши
Необходими продукти:
20 с.л бяло брашно София мел Екстра
5 яйца
20 с.л захар
1 ч.ч кисело мляко
1 бакпулвер
ванилия
щипка сол
за глазурата: 6 с.л захар
4-5 с.л какао
1/2 чаена чаша вода
50 г масло
Начин на приготвяне:
1. Яйцата, захарта, брашното, ванилията и киселото мляко, в което сме разтворили бакпулвера, се разбъркват много добре с лъжица.
2. Готовата смес се изсипва в малка тава, която е намазнена и набрашнена.
3. Пече се на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 35 минути.
4. Готовият сладкиш се охлажда и се нарязва на ромбове.
5. Приготвяме глазурата като смесваме захарта, водата, маслото и какаото и загряваме на котлон докато заври, нужно е да ври около 1 минута, за да се получи еднородна смес.
6. С топлата глазура покриваме равномерно сладкиша и когато изстине напълно е готов за консумация!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Diana Androva от град Септември
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване