Сладкиш с карамелизирани ябълки
Сладкиши
Необходими продукти:
130 г Брашно Екстра София мел
400 г Захар
125 г краве масло
3 яйца
1 пакетче бакпулвер
4-5 ябълки
Начин на приготвяне:
1. В тавичка се сипва половината захар /1 ч.ч. / и маслото, слага се на котлона и се карамелизира.
2. Сваля се от котлона и отгоре се нареждат обелените и нарязани на полумесеци ябълки/като ветрило/.
3. Загрява се фурната и тавата се слага в нея докато се приготвя пандишпановата смес - при запичането на ябълките се отделя сок, който помага на карамела да се отлепи при обръщането на сладкиша накрая.
4. Отделно се разбиват яйцата с останалата захар и се прибавя брашното, предварително объркано с бакпулвера.
5. Сместа се изсипра върху ябълките и се пече до зачервяване в умерена фурна.
6. Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ралица Николова- Ламбева от Русе

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
