Сладкиш с парченца шоколад
Сладкиши
Необходими продукти:
1 и 1/2 ч.ч пшенично брашно София Мел Екстра
2 яйца
1/2 ч.ч.бяла захар
1/2 ч.ч.кафява захар
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
100 г краве масло
150 гр. натурален шоколад
2 ванилии
Начин на приготвяне:
1. Чаената чаша е с вместимост 200 мл.
2. Разтопете маслото, сипете го в купа, сложете двата вида захар и разбъркайте. Разбийте яйцата, добавете ги в купата и отново разбъркайте с тел до пълното им поемане. Пресейте брашното, солта, ванилията и бакпулвера. Сипете го в купата и с дървена лъжичка разбъркайте енергично до получаване на гъсто лепнещо тесто.
3. Нарежете шоколада на малки парчета и го добавете към тестото, ако ползвате шоколадови капки ги сложете цели.
4. Разбъркайте сместа с лъжицата, покрийте с домакинско фолио и сложете за 20 минути в хладилника.
5. В тавичка покрита с хартия за пече сложете сместа и печете за 30 мин на 180 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Цветелина Начева от Гр. Славяново

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
