Сладкиш с парченца шоколад


Сладкиши

Необходими продукти:


1 и 1/2 ч.ч пшенично брашно София Мел Екстра
2 яйца
1/2 ч.ч.бяла захар
1/2 ч.ч.кафява захар
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
100 г краве масло
150 гр. натурален шоколад
2 ванилии

Начин на приготвяне:

1. Чаената чаша е с вместимост 200 мл.

2. Разтопете маслото, сипете го в купа, сложете двата вида захар и разбъркайте. Разбийте яйцата, добавете ги в купата и отново разбъркайте с тел до пълното им поемане. Пресейте брашното, солта, ванилията и бакпулвера. Сипете го в купата и с дървена лъжичка разбъркайте енергично до получаване на гъсто лепнещо тесто.

3. Нарежете шоколада на малки парчета и го добавете към тестото, ако ползвате шоколадови капки ги сложете цели.

4. Разбъркайте сместа с лъжицата, покрийте с домакинско фолио и сложете за 20 минути в хладилника.

5. В тавичка покрита с хартия за пече сложете сместа и печете за 30 мин на 180 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Цветелина Начева от Гр. Славяново

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

20.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.