Сладкиш с плънка от череши Сладкиши

Необходими продукти:

500 г брашно София мел Био пшеничено
1 пак. суха мая ( 7 г)
1 бр. яйце
1 ч.ч хладка вода
6 с.л. захар
2-3 с.л. олио
Щипка сол

Още:
50-55 бр. череши
100 г масло
30 г филирани бадеми
Захар

Начин на приготвяне:

Сложете в купа две трети от брашното и прибавете останалите съставки. Замесете на ръка или с миксер до меко, нелепнещо тесто, като добавяме постепенно от останалото брашно. Готовото тесто поставете в намазнена с олио купа и оставете на топло да втаса, покрито с кърпа.
През това време измийте и почистете черешите от костилките. След като тестото е готово, сложете на плота и разделете първо на четири части (на кръст), а след това всяка част на още три – създавайки 12 равни парчета тесто. Всяка от тях разточете в лек овал. В тях поставете 3-4 бр. череши и малко кристална захар и захлупете като мида. Притиснете с пръсти краищата, за да се запечата добре. Направете така и с останалото тесто.
В тавичка с размери около 24 см диаметър, сложете кръг хартия за печене на дъното. Разтопете маслото и потопете за кратко всяка едно пакетче с череши в него, преди да го наредите в тавичката. Наредете като ветрило, леко под наклон. В центъра поставете останалите череши, поръсете с кристална захар и бадеми. Десертът се пече на 180 градуса за около 30 минути.

Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

27.06.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.