500 г брашно София мел Био пшеничено
1 пак. суха мая ( 7 г)
1 бр. яйце
1 ч.ч хладка вода
6 с.л. захар
2-3 с.л. олио
Щипка сол
Още:
50-55 бр. череши
100 г масло
30 г филирани бадеми
Захар
Сложете в купа две трети от брашното и прибавете останалите съставки. Замесете на ръка или с миксер до меко, нелепнещо тесто, като добавяме постепенно от останалото брашно. Готовото тесто поставете в намазнена с олио купа и оставете на топло да втаса, покрито с кърпа.
През това време измийте и почистете черешите от костилките. След като тестото е готово, сложете на плота и разделете първо на четири части (на кръст), а след това всяка част на още три – създавайки 12 равни парчета тесто. Всяка от тях разточете в лек овал. В тях поставете 3-4 бр. череши и малко кристална захар и захлупете като мида. Притиснете с пръсти краищата, за да се запечата добре. Направете така и с останалото тесто.
В тавичка с размери около 24 см диаметър, сложете кръг хартия за печене на дъното. Разтопете маслото и потопете за кратко всяка едно пакетче с череши в него, преди да го наредите в тавичката. Наредете като ветрило, леко под наклон. В центъра поставете останалите череши, поръсете с кристална захар и бадеми. Десертът се пече на 180 градуса за около 30 минути.
Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ