Сладкиш с шоколадова заливка и кокос


Сладкиши

Необходими продукти:

160 g брашно София Мел Кекс
120 g кристална захар
30 g какао на прах
80 g краве масло /разтопено/
6 бр яйца
1,5 g сол
Ванилия- 1 пак. или 1 капсула или няколко капки есенция „Карамел“

Заливка:
200 g пудра захар
150 g прясно мляко
30 g краве масло
30 g какао

За декорацията:
50 g кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта на пяна, след което внимателно добавете пресятото брашно, какаото, солта и ароматите.
2. Добавете разтопеното масло и разбъркайте добре.
3. Изсипете сместа в тава, покрита с хартия за печене, разстелете равномерно и печете с любов на 150 ˚С за 40-45 минути.
4. Оставете да изстине за 15 минути и нарежете на 15 парчета.
5. Пригответе заливката, като смесите всички продукти и ги варите няколко минути на слаб огън.
6. Потопете всяко парче в охладената заливка и оваляйте в кокосови стърготини.

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

12.03.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.