


Сладкиш с шоколадова заливка и кокос
Сладкиши
Необходими продукти:
160 g брашно София Мел Кекс
120 g кристална захар
30 g какао на прах
80 g краве масло /разтопено/
6 бр яйца
1,5 g сол
Ванилия- 1 пак. или 1 капсула или няколко капки есенция „Карамел“
Заливка:
200 g пудра захар
150 g прясно мляко
30 g краве масло
30 g какао
За декорацията:
50 g кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта на пяна, след което внимателно добавете пресятото брашно, какаото, солта и ароматите.
2. Добавете разтопеното масло и разбъркайте добре.
3. Изсипете сместа в тава, покрита с хартия за печене, разстелете равномерно и печете с любов на 150 ˚С за 40-45 минути.
4. Оставете да изстине за 15 минути и нарежете на 15 парчета.
5. Пригответе заливката, като смесите всички продукти и ги варите няколко минути на слаб огън.
6. Потопете всяко парче в охладената заливка и оваляйте в кокосови стърготини.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
