Сладкиш с тиквено пюре
Сладкиши
Необходими продукти:
- 350 гр брашно София Мел Класик
- 150 гр захар
- 1 яйце
- 80 мл олио
- 1 ч.ч. смлени орехи
- 1 с.л. канела
- 5гр. бакпулвер + 5 гр. сода
- 500 гр тиква
- 150 гр. захар
- кубче масло
- пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Тиквата се запържва със захарта за 5-10 Мин.
2. Всички продукти се смесват и се разбъркват до гъсто кексово тесто.
3. Половината се пече за 20 мин. на 170°С (с хартия отдолу).
4. Тиквата се разпределя върху блата и се залива с другата част тесто.
5. Пече се за още 30 Мин.
6. Студеният сладкиш се поръсва с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Iliana Rasheva от Монтана

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
