Сладкиш с вишни и шоколад
Сладкиши
Необходими продукти:
180 г микс за кекс София Мел
180 г кафява захар
200 г вишни без костилки
125 г краве масло
150 г черен шоколад
1 с.л какао
щипка сол
1 ванилия
Начин на приготвяне:
1.Шоколадът се начупва на малки парчета и се разтапя на водна баня, заедно с маслото. Оставя се да изстине за 3-4 минути, като за целта се разбърква с лъжица.
2. Яйцата се разбиват със захарта. Постепенно се добавя разтопения шоколада при непрекъснато бъркане.
3. Отгоре се пресява брашното на София Мел микс за кекс заедно с какаото и солта. Разбива се с миксер на бавна скорост, около 5 -6 минути.
4. Готовото тесто се излива в тавичка покрита с хартия за печене. Най-отгоре се подреждат вишните.
5. Пече се 20-25 минути в предварително нагрята фурна до 200 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Здравка Недялкова от Бургас

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
