Сладкиш с вишни и шоколад


Сладкиши

Необходими продукти:

180 г микс за кекс София Мел
180 г кафява захар
200 г вишни  без костилки
125 г краве масло
150 г черен шоколад
1 с.л какао 
щипка сол
1 ванилия

Начин на приготвяне:

1.Шоколадът се начупва на малки парчета и се разтапя на водна баня, заедно с маслото. Оставя се да изстине за 3-4 минути, като за целта се разбърква с лъжица.

2. Яйцата се разбиват със захарта. Постепенно се добавя разтопения шоколада при непрекъснато бъркане.

3. Отгоре се пресява брашното на София Мел микс за кекс заедно с какаото и солта. Разбива се с миксер на бавна скорост, около 5 -6 минути.

4. Готовото тесто се излива в тавичка покрита с хартия за печене. Най-отгоре се подреждат вишните.

5. Пече се 20-25 минути в предварително нагрята фурна до 200 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Здравка Недялкова от Бургас

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

13.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.