Сладкиш "Жадна монахиня" Сладкиши, Други сладки печива

Необходими продукти:

За сладкиша:
170 г брашно София Мел за Кекс
5 бр яйца
120 г захар
1 бакпулвер

За сиропа:
100 мл вода
100 г захар
1 ванилия
45 г какао
125 г масло

Начин на приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват на пяна. Към тях се добавят брашното и бакпулверът. В неголяма и дълбока тава се поставя хартия за печене и се изсипва сместа. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Когато сладкишът се извади, се правят дупки с вилица или дървено шишче. Оставя се да изстине напълно.

Сиропът се прави като в касерола се загряват водата и захарта до пълното й разтваряне. След това се добавят ванилията и какаото. Бърка се постоянно, за да не останат бучки. Накрая се добавя и маслото.

Студеният сладкиш се нарязва на квадрати и се залива с горещия какаов сироп.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

21.01.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.