 
             
             
        Сладкиш "Жадна монахиня"
Сладкиши и Други сладки печива
Необходими продукти:
За сладкиша:
170 г брашно София Мел за Кекс
5 бр яйца
120 г захар
1 бакпулвер
За сиропа:
100 мл вода
100 г захар
1 ванилия
45 г какао
125 г масло
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват на пяна. Към тях се добавят брашното и бакпулверът. В неголяма и дълбока тава се поставя хартия за печене и се изсипва сместа. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Когато сладкишът се извади, се правят дупки с вилица или дървено шишче. Оставя се да изстине напълно.
Сиропът се прави като в касерола се загряват водата и захарта до пълното й разтваряне. След това се добавят ванилията и какаото. Бърка се постоянно, за да не останат бучки. Накрая се добавя и маслото.
Студеният сладкиш се нарязва на квадрати и се залива с горещия какаов сироп.
 
                                                            Вид рецепта
 
                                                Трудност на приготвяне
 
                                                Време за приготвяне
 
                                                Дата на публикуване
 
                                             
             
                                 
                                             
                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                        