Снежни розети
Сладкиши
Необходими продукти:
1 пълна с.л. брашно София Мел
1 пълна с.л. нишесте
1 яйце
6 с.л. вода / 50-55 мл/
1 с.л. ракия /10 мл/
щипка сол / с два пръста/
ванилия
1 ч.ч. олио
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Разбиват се яйцето, водата и ракията. Последователно към тях се добавят брашното, нишестето, щипка сол и ванилията.
2. Сместа трябва да е гладка и с гъстота като за палачинки.
3. Форма за розети се потапя в загрято олио, после се потапя в сместа и след това отново в загрятото олио. Не трябва сместа да прехвърля горното ръбче на формата.
4. Розетата се пържи 20 секунди без да се обръща от другата страна.
5. Изважда се върху кухненска хартия и после се поръсва с пудра захар.
6. Готовите розети са ефирни, хрупкави и с нежна сладост!
Добър апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Петя Янкова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване