Снежни розети


Сладкиши

Необходими продукти:

1 пълна с.л. брашно София Мел 
1 пълна с.л. нишесте
1 яйце
6 с.л. вода / 50-55 мл/
1 с.л. ракия /10 мл/
щипка сол / с два пръста/
ванилия
1 ч.ч. олио
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Разбиват се яйцето, водата и ракията. Последователно към тях се добавят брашното, нишестето, щипка сол и ванилията.

2. Сместа трябва да е гладка и с гъстота като за палачинки.

3. Форма за розети се потапя в загрято олио, после се потапя в сместа и след това отново в загрятото олио. Не трябва сместа да прехвърля горното ръбче на формата.

4. Розетата се пържи 20 секунди без да се обръща от другата страна.

5. Изважда се върху кухненска хартия и после се поръсва с пудра захар.

6. Готовите розети са ефирни, хрупкави и с нежна сладост!

Добър апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Петя Янкова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

13.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.