Сочен кейк за Св. Марина
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
360 г брашно София Мел Кекс/ 2 ч.ч. /
100 г масло
200 г захар
2 яйца
щипка сол
400 мл мляко /1 и ½ ч.ч. /
1 капсула течна ванилия или 2 бр. пакетчета на прах
30 г какао на прах/ 3 с.л./
Начин на приготвяне:
Разбийте добре яйцата и захарта.
При непрекъснато разбиване добавете солта и ванилията, а после и млякото.
Прибавете брашното и продължете с разбиването, но на най-ниската степен на миксера /ако ползвате миксер/.
Накрая добавете разтопеното масло.
Готовата смес разделете на 3 части. Към първата добавете 20 г какао/ 2 с.л./, към втората 10 г какао /1 с.л. /, към третата ако ви се струва много рядка добавете 1 с.л. брашно.
Така приготвените смеси поставете в пошове.
С една от тях запълнете дъното на приготвената форма за кекс/ кръгла или правоъгълна/. След това с друга смес направете големи точки. Върху тях направете по-малка точка от третата смес и така шприцовайте “смесите“ една върху друга докато свършат.
Накрая може да останат така или с дървено шишче да направите шарки.
Печете кекса в предварително загрята фурна на 175 °С за 35-40 минути.
Украсете по желание или само поръсете с пудра захар.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване