Сочен кейк за Св. Марина


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

360 г брашно София Мел Кекс/ 2 ч.ч. /
100 г масло
200 г захар
2 яйца
щипка сол
400 мл мляко /1 и ½ ч.ч. /
1 капсула течна ванилия или 2 бр. пакетчета на прах
30 г какао на прах/ 3 с.л./

Начин на приготвяне:

Разбийте добре яйцата и захарта.
При непрекъснато разбиване добавете солта и ванилията, а после и млякото.
Прибавете брашното и продължете с разбиването, но на най-ниската степен на миксера /ако ползвате миксер/.
Накрая добавете разтопеното масло.
Готовата смес разделете на 3 части. Към първата добавете 20 г какао/ 2 с.л./, към втората 10 г какао /1 с.л. /, към третата ако ви се струва много рядка добавете 1 с.л. брашно.
Така приготвените смеси поставете в пошове.
С една от тях запълнете дъното на приготвената форма за кекс/ кръгла или правоъгълна/. След това с друга смес направете големи точки. Върху тях направете по-малка точка от третата смес и така шприцовайте “смесите“ една върху друга докато свършат.
Накрая може да останат така или с дървено шишче да направите шарки.
Печете кекса в предварително загрята фурна на 175 °С за 35-40 минути.
Украсете по желание или само поръсете с пудра захар.

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

11.07.2024

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.