Сочно лесно брауни
Сладкиши
Необходими продукти:
150 г брашно София Мел Класик
4 яйца
250 г натурален шоколад
200 г захар
1 ч. ч. смлени орехи
200 г краве масло
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме яйцата и захарта с миксер.
2. На водна баня разтопяваме шоколада и маслото. Оставяме сместа да се охлади.
3. В дълбока купа разбъркваме брашното и орехите. Добавяме яйчената смес, а след това бавно и с постоянно разбъркване добавяме шоколадовата смес.
4. Изсипваме в тавичка с размери 30/20 см или кръгла с диаметър около 25 см., покрита с хартия за печене.
5. Печем в предварително загрята фурна - на 180 С за около 25-30 мин. Браунито не трябва да се изпича прекалено. Вътрешността му трябва да остане мека и сочна. По желание може да направим шоколадова глазура с 80 гр. натурален шоколад, разтопен на водна баня с 60-70 гр. масло.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Илияна Иванова от Благоевград

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
