Суфле с течен център
Сладкиши
Необходими продукти:
125 г брашно София Мел - класик
200 г шоколад - натурален (кувертюр)
200 г масло
7 яйца
220 г захар
50 г натурално какао
Начин на приготвяне:
1. Шоколада се натрошава и се разтопява заедно с маслото на водна баня, при непрекъснато разбъркване.
2. Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което последователно се добавят към тях - шоколадовата смес, брашното и какаото (пресяти). Всичко се разбърква хубаво.
3. Формички за крем-карамел (или други подходящи) се намазват с масло/олио и се поръсват с какао или брашно по дъното и стените. Изсипва се сместа (стават около 8 броя).
4. В загрята на 220 градуса фурна, суфлето се пече 10 минути.
5. Много е важно да не се превишава времето за печене, защото има вероятност да се изпече и вътрешността, която трябва да остане течна.
Приятен апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Надежда Желязкова от гр. варна

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
