


Тарт със сини сливи
Сладкиши
Необходими продукти:
250 г брашно София Мел Класик
125 г меко краве масло
50 г пудра захар
100 мл студена вода
4 г сол
1 ванилия
За пълнежа:
1 кг сини сливи
100 г. кристална захар
1 ч.л. канела
2-3 равни супени лъжици София Мел грис
За глазура и поръсване:
1 яйце
пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Смесете маслото, захарта и брашното до получаване на трохи.
2. Добавяте студената вода.
3. Замесете гладко тесто.
4. Оставете в хладилника за два часа.
5. Почистете сливите и нарежете на четвъртинки. Смесете със захарта и канелата. 6. Охладеното тесто разточете лист с дебелина 3-4 мм и поставете във форма за тарт. Излишната част от тестото използвайте за украса на тарта по ваше желание.
7.Поръсете тестото в тавичката с грис.
8. Изсипете сливите.
9. Подредете украсата.
10. Намажете с разбитото яйце.
Печете при 200 ˚С за около 40 минути. Готовият сладкиш поръсете с пудра захар.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
