Тарталети с Шоколадово Маскарпоне и пресни плодове


Дребни сладки и Други сладки печива

Необходими продукти:

Маслено тесто за тарталети:
Количеството е за 25-30 броя тарталети, в зависимост от размера на формичките.

120 грама масло, стайна температура
90 грама фина захар
1 яйце и 1 жълтък
200 грама Био пшенично брашно София Мел
щипка сол

За крема:
250 грама маскарпоне
3 супени лъжици шоколадов крем с лешници Нутела
200 милилитра млечна сметана 30% масленост

Начин на приготвяне:

Извадете маслото от хладилника 20 минути преди да омесите тестото.

Нарежете го и го разбийте с миксер, докато стане гладко. Прибавете захарта и солта, разбийте отново, докато маслото стане пухкаво и изсветлее. Прибавете яйцето и разбийте, докато се смеси добре, след това прибавете жълтъка. Накрая прибавете брашното и разбийте с бълкалките за тесто, докато получите еднородно, меко тесто.

Оформете го в кръгъл, плосък диск, увийте го в найлоново фолио и го поставете в хладилника, за да си почине за 2-3 часа.

Преди приготвянето на  тарталетите, оставете тестото за 10 минути на стайна температура. Разточете го върху леко набрашнен работен плод на кора с дебелина 5-6 милиметра и изрежете в кръгла форма, с големината на формичките за тарталети. Поставете тестото във формите и го притиснете добре.  Направете дупки с вилица по повърхността.

Изпечете основите за 15 минути в предварително загрята фурна на 180°С.

След готовност, оставете тарталетите да се охладят напълно.

 

Пригответе крема, като разбъркате с вилица маскарпонето с шоколада до еднородна смес.

Напълнете маслените тарталети с крема. Разбийте сметаната с пудрата захар и я шприцовайте върху шоколадовото маскарпоне. Декорирайте с плодове по избор.

 

Време за приготвяне: 15 минути

Време за готвене: 30 минути

Порции: 25 броя тарталети

 

Кредит: Таня Донева - Вкусното ми хоби със Страст и Любов

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

27.03.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.