Тарталети с Шоколадово Маскарпоне и пресни плодове
Дребни сладки и Други сладки печива
Необходими продукти:
Маслено тесто за тарталети:
Количеството е за 25-30 броя тарталети, в зависимост от размера на формичките.
120 грама масло, стайна температура
90 грама фина захар
1 яйце и 1 жълтък
200 грама Био пшенично брашно София Мел
щипка сол
За крема:
250 грама маскарпоне
3 супени лъжици шоколадов крем с лешници Нутела
200 милилитра млечна сметана 30% масленост
Начин на приготвяне:
Извадете маслото от хладилника 20 минути преди да омесите тестото.
Нарежете го и го разбийте с миксер, докато стане гладко. Прибавете захарта и солта, разбийте отново, докато маслото стане пухкаво и изсветлее. Прибавете яйцето и разбийте, докато се смеси добре, след това прибавете жълтъка. Накрая прибавете брашното и разбийте с бълкалките за тесто, докато получите еднородно, меко тесто.
Оформете го в кръгъл, плосък диск, увийте го в найлоново фолио и го поставете в хладилника, за да си почине за 2-3 часа.
Преди приготвянето на тарталетите, оставете тестото за 10 минути на стайна температура. Разточете го върху леко набрашнен работен плод на кора с дебелина 5-6 милиметра и изрежете в кръгла форма, с големината на формичките за тарталети. Поставете тестото във формите и го притиснете добре. Направете дупки с вилица по повърхността.
Изпечете основите за 15 минути в предварително загрята фурна на 180°С.
След готовност, оставете тарталетите да се охладят напълно.
Пригответе крема, като разбъркате с вилица маскарпонето с шоколада до еднородна смес.
Напълнете маслените тарталети с крема. Разбийте сметаната с пудрата захар и я шприцовайте върху шоколадовото маскарпоне. Декорирайте с плодове по избор.
Време за приготвяне: 15 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 25 броя тарталети
Кредит: Таня Донева - Вкусното ми хоби със Страст и Любов
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване