Тарталети с Шоколадово Маскарпоне и пресни плодовеДребни сладки, Други сладки печива

Необходими продукти:

Маслено тесто за тарталети:
Количеството е за 25-30 броя тарталети, в зависимост от размера на формичките.

120 грама масло, стайна температура
90 грама фина захар
1 яйце и 1 жълтък
200 грама Био пшенично брашно София Мел
щипка сол

За крема:
250 грама маскарпоне
3 супени лъжици шоколадов крем с лешници Нутела
200 милилитра млечна сметана 30% масленост

Начин на приготвяне:

Извадете маслото от хладилника 20 минути преди да омесите тестото.

Нарежете го и го разбийте с миксер, докато стане гладко. Прибавете захарта и солта, разбийте отново, докато маслото стане пухкаво и изсветлее. Прибавете яйцето и разбийте, докато се смеси добре, след това прибавете жълтъка. Накрая прибавете брашното и разбийте с бълкалките за тесто, докато получите еднородно, меко тесто.

Оформете го в кръгъл, плосък диск, увийте го в найлоново фолио и го поставете в хладилника, за да си почине за 2-3 часа.

Преди приготвянето на  тарталетите, оставете тестото за 10 минути на стайна температура. Разточете го върху леко набрашнен работен плод на кора с дебелина 5-6 милиметра и изрежете в кръгла форма, с големината на формичките за тарталети. Поставете тестото във формите и го притиснете добре.  Направете дупки с вилица по повърхността.

Изпечете основите за 15 минути в предварително загрята фурна на 180°С.

След готовност, оставете тарталетите да се охладят напълно.

 

Пригответе крема, като разбъркате с вилица маскарпонето с шоколада до еднородна смес.

Напълнете маслените тарталети с крема. Разбийте сметаната с пудрата захар и я шприцовайте върху шоколадовото маскарпоне. Декорирайте с плодове по избор.

 

Време за приготвяне: 15 минути

Време за готвене: 30 минути

Порции: 25 броя тарталети

 

Кредит: Таня Донева Вкусното ми хоби със Страст и Любов

Подобни рецепти