Торта с банани и шоколад


Сладкиши

Необходими продукти:

170 г София Мел класик
4 яйца
180 г захар
500 г прясно мляко
1 жълтък
100 г млечен шоколад
50 г масло
1 банан
50 г олио
100 г вода

Начин на приготвяне:

1. Четирите яйца се бият с миксер заедно със 130 гр. от захарта, поне 5 минути на високи обороти, за да набухне сместа. Добавя се 50 г олио на тънка струя, докато миксера разбърква още около 2 минути.

2. После миксера се маха и се продължава с дървена лъжица. Добавят се 150 г от брашното и се разбърква внимателно с дървената лъжица. Сместа се разделя на 2 равни части и се пекат два блата в малка кръгла форма, всеки за около 15 минути на 180 градуса върху хартия за печене, намазана с олио.

3. Отделно се прави крем от 500 мл. прясно мляко смесено с 50 г захар, загрява се на котлона до кипене. Отстранява се от котлона и се добавя каша от 20 гр. брашно, размито в 100 г вода. Добавя се и 1 жълтък. Пак се връща на котлона и се разбърква постоянно за 2 минути и крема е готов.

4. Отделно се загрява за кратко 100 гр. млечен шоколад с 50 г масло и се разбъркват добре. След това шоколадовия се добавя към другия крем и се оставя добре да изстине.

5. Накрая тортата се реди като блата се намазва с крем, нареждат се парчетата от 1 нарязан банан, после се слага другия блат и пак крем отгоре и отстрани. Украсата е според предпочитанията на готвещия.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Силвия Тодорова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

31.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.