Трайфъл с брауни и плодове
Сладкиши
Необходими продукти:
за брауни блата
150 г Брашно Екстра София мел
4 яйца
200 гр захар
150 г масло
150 г натурален шоколад
1 ч. л. бакпулвер
3 с.л. студена вода
За крема:
300 гр маскарпоне
200 гр крема сирене
150 мл подсладено кондензирано мляко
150 мл течна сметана
Начин на приготвяне:
1. Започваме с приготвянето на брауни блата. Първо на водна баня разтопяване шоколада и маслото и оставяме да изстинат на страна.
2. Разделяме белтъци от жълтъци. Белтъците разбиваме на сняг със захарта.
3. Жълтъците разбъркваме с тел и към тях добавяме бакпулвера, който активираме с водата.
4. Сместа с жълтъците прибавяме на части към белтъците и бъркаме внимателно с шпатула, за да не спадне обема на белтъците.
5. Към получената смес добавяме и изстиналия шоколад отново внимателно и накрая брашното.
6. Изсипваме сместа в тава с хартия за печене и печем на 180 градуса за 30 мин.
7. За крема разбиваме течната сметана до твърди връхчета.
8. Смесваме маскарпонето, крема сиренето и кондензираното мляко и към тях добавяме разбитата сметана.
9. На дъното на чашите, в които ще сервираме слагаме малко от крема, след това ред брауни и накрая пресните плодове. Така редуваме като завършваме с крем и плодове. Оставяме в хладилник за няколко часа.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Катя Георгиева от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване