Царевичен кекс
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
350 г цревично брашно София мел
200 г кисело мляко
3 яйца
100 г натрошено краве сирене
50 мл. олио
една чаена лъжичка сол
пакет бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата заедно с киселото мляко, олиото и солта. Постепенно добавете пресято Царевично брашно София мел с бакпулвер до получаване на еднородна кексова смес. Накрая прибавете натрошеното сирене.
2. Изсипете сместа върху намазнена тава.
3. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна на горен и долен реотан без вентилатор за 40 минути или до суха клечка.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Хриси Мартинова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване