Турско реване
Сладкиши
Необходими продукти:
1 ч.ч. брашно екстра
1 ч.ч. грис
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. разстопено масло
1 ч.ч. кисело мляко с 1 ч.л.сода
ванилия
2 ч.ч. захар за сиропа
2 ч.ч. вода
кора от един лимон
Начин на приготвяне:
1. Всички продукти се разбиват и объркват добре.
2. Кексовата смес се пече на 170 градуса за около 40 мин.
3. След това се прави сиропа от 2 ч.ч.захар и 2 ч.ч.вода + кората на лимона. Вари се 10 - 15 мин. Оставя се да изстине.
4. Готовото реване се залива веднага със студения сироп.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Цветелина Начева от Гр. Славяново

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
