Ванилови кравайчета


Сладкиши

Необходими продукти:

150 г брашно София мел
70 г нишесте - царевично, пшенично
70 г пудра захар
80 г смлени орехи
150 г масло със стайна температура
1-2 жълтъка (зависи от големината на яйцата)
200 г пудра захар + ванилия (за овалване)

Начин на приготвяне:

1. Пресяваме брашното, прибавяме нишестето и захарта, смлените орехи. Отгоре нарязваме на маслото на кубчета и прибавяме жълтъците. Замесваме сместа, докато тестото стане гладко.

2. Оставяме тестото за една вечер или поне 3-4 часа в хладилника да стегне.

3. На другият ден правим от тестото цилиндър и режем еднакви по големина кръгове, които правим на пръчици 6-7 см. Правим ги с дебелина около 1 см и завиваме на кравайчета.

4. Печем върху застлана с хартия за печене тава, на 180 С до порозовяване (не ги правете много кафяви, за да не се втвърдят).

5. Още докато са горещи ги овалваме в предварително приготвената пудра захар с ванилия. Поставям ги за един ден в метална кутия, след което скривам за Коледа. Могат да издържат около месец, в плътно затворена кутия на хладно място.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

elisaveta popgeorgieva от Поликраище

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

06.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.