Веган хляб с тиква


Сладкиши

Необходими продукти:

280 г брашно София мел Екстра
425 г пюре от тиква
180 г захар
125 мл олио
85 мл ядково мляко/вода
½ ч.л. индийско орехче
½ ч.л. карамфил
½ ч.л. канела
1 ч.л. ванилия
3 с.л. бакпулвер
½ ч.л. сода бикарбонат
½ ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Приготвяме тиквеното пюре предварително. За да не е много воднисто пека тиквата на фурна. Може да се свари в тенджера или на пара, но трябва да се отцеди добре.

2. Смесваме пюрето, захарта, олиото и млякото в купа.

3. Към тях добавяме сухите съставки и бъркаме докато се смесят добре.

4. Изсипваме в форма за кекс или за хляб и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 мин.

5. По желание преди да се сложи във фурната може да се поръси с тиквени семки или трохи от смлени тиквени семки, олио, брашно и захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Катя Георгиева от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

20.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.