Веган хляб с тиква
Сладкиши
Необходими продукти:
280 г брашно София мел Екстра
425 г пюре от тиква
180 г захар
125 мл олио
85 мл ядково мляко/вода
½ ч.л. индийско орехче
½ ч.л. карамфил
½ ч.л. канела
1 ч.л. ванилия
3 с.л. бакпулвер
½ ч.л. сода бикарбонат
½ ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Приготвяме тиквеното пюре предварително. За да не е много воднисто пека тиквата на фурна. Може да се свари в тенджера или на пара, но трябва да се отцеди добре.
2. Смесваме пюрето, захарта, олиото и млякото в купа.
3. Към тях добавяме сухите съставки и бъркаме докато се смесят добре.
4. Изсипваме в форма за кекс или за хляб и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 мин.
5. По желание преди да се сложи във фурната може да се поръси с тиквени семки или трохи от смлени тиквени семки, олио, брашно и захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Катя Георгиева от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване