


ЯБЪЛКОВ ЩРУДЕЛ (Кюстендилско)
Сладкиши и Други сладки печива
Необходими продукти:
За тестото:
1 ч.ч. брашно София Мел Класик (200 гр.)
1 с.л. растително масло
малко хладка вода
1 с.л. оцет
1 бр. яйце
1 щипка сол
За плънката:
½ кг. ябълки
2 филии сухар
½ ч.ч. растително масло
½ ч.ч. (100 гр.) захар
1 ч.л. канела
пудра захар, ароматизирана с 1 прах ванилия за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Замесва се средно меко тесто, което се оставя да престои 20 минути.
2. Тестото се разстила на средно дебел пласт върху хартия.
3. Поръсва се с мазнината, счукания сухар, настърганите ябълки, захарта и канелата и се навива на руло.
4. Рулото се слага в тава и се пече на умерена фурна.
5. Поръсва с пудрата захар, смесена с ванилията.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
