ЯБЪЛКОВ ЩРУДЕЛ (Кюстендилско)

Необходими продукти

За тестото:
1 ч.ч. брашно София Мел Класик (200 гр.)
1 бр. яйце
1 с.л. растително масло
1 с.л. оцет
1 щипка сол
Малко хладка вода
За плънката:
½ ч.ч. растително масло
2 филии сухар
½ кг. Ябълки
½ ч.ч. (100 гр.) захар
1 ч.л. канела
Пудра захар, ароматизирана с 1 прах ванилия за поръсване

1. Замесва се средно меко тесто, което се оставя да престои 20 минути
2. Тестото се разстила на средно дебел пласт върху хартия
3. Поръсва се с мазнината, счукания сухар, настърганите ябълки, захарта и канелата и се навива на руло
4. Рулото се слага в тавичка и се изпича в гореща фурна
5. Поръсва с пудрата захар, смесена с ванилията

публикувано на 27.09.2018 1 Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти