Жадната монахиня


Сладкиши

Необходими продукти:

Брашно класик 1 1/2 ч.ч.
Захар 3 1/2 ч.ч.
Яйца - 6 бр
Прясно мляко - 1 ч.ч.
Какао - 3 с.л.
Краве масло - 125 гр
Бакплувер - 1 бр
Ванилия - 1 пак.

Начин на приготвяне:

1. Трите яйца и трите жълтъка се разбиват заедно с 1 1/2 ч.ч. захар. Добавя се при непрекъснато бъркане 1 1/2 ч.ч. брашно, ванилията и бакплувера. Изсипва се в средна тава и се пече до готовност на 180 гр.

2. След изпичане се надупчва готовият блат с обратната страна на молив и се оставя да изстине.

3. От прясното мляко, 1 ч.ч. захар, кравето масло и какаото се приготвя сироп. На котлона се загряват продуктите и се бъркат до хомогенност.

4. Студеният блат се залива с горещия сироп и се оставя да изстине.

5. Трите белтъка заедно с 1 ч.ч. захар се разбиват на твърд сняг и се разполагат над сиропирания блат. По желание се запичат леко белтъците.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Доротея Димова-Северинова от Русе

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

16.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.