За блата:
6 с.л. брашно София Мел Бяло
6 белтъка
6 с.л. захар
80 г кокосови стърготини
За крема:
400 г маскарпоне
1/2 ч.ч. пудра захар
100 г бял шоколад
250 мл сладкарска сметана
За сиропиране:
подсладено прясно мляко
За украса:
кокосови стърготини
Приготвяне на блата:
Размерите са за торта с диаметър 24 см.
Загрейте фурната на 150°С.
Разбийте белтъците със захарта в суха купа до сняг. След това, на ръка, постепенно добавете преся вайки и бъркайки брашното и кокосовите стърготини. Разпределете сместа в две 24 см тавички, застлани с кръг хартия за печене на дъното и намаслени с олио.
Печете около 15 минути, докато блатовете тръгнат да порозовяват. Извадете и охладете напълно.
Приготвяне на крема:
Загрейте 100 мл от сметаната на котлона. Щом тръгне да завира, дръпнете от котлона и прибавете начупения шоколад. Бъркайте докато се разтвори напълно и получите бял ганаш. Оставете леко да се охлади. През това време разбийте маскарпонето с пудрата захар на крем. Постепенно прибавете и охла-дения ганаш.
В друга купа разбийте останалата сметана до пухкав крем, а след това внимателно смесете двата крема.
Сглобяване на тортата:
Сиропирайте блатовете с леко подсладено прясно мляко. Отгоре сложете половината крем, отново блат, сиропирайте отново и украсете с остатъка от крема и по желание с още кокос или бял шоколад.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ