 
             
             
        Малай с царевично брашно
Други солени печива
Необходими продукти:
300 г брашно София Мел Царевично
50 г царевичен грис
60 г брашно София Мел Класик
1 ч.л. сушена мащерка
⅓ ч.л. сол
400 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
3 големи яйца
50 мл царевично олио
150 г бяло саламурено сирене
За заливката:
400 г кисело мляко
3 яйца
50 г бяло саламурено сирене
Начин на приготвяне:
Намажете с мазнина подходяща форма за печене с диаметър 25 сантиметра.
Пуснете фурната да загрява на 190⁰С.
В малка купа, смесете царевичното брашно, царевичния грис и солта. Изсипете киселото мляко в голяма купа и разбъркайте в него содата, за да се угаси. Прибавете яйцата, захарта, царевичното олио и бялото брашно, разбъркайте много добре сместа.
Прибавете течните продукти към сухите и смесете добре. Накрая прибавете сиренето.
Изсипете тестото в предварително приготвената форма и печете малая 15-20 минути. След това време, когато тестото е стегнало, извадете тавата и залейте малая с разбитите яйца с киселото мляко и сиренето. Върнете тавата отново във фурната и печете още 15 минути, докато заливката покафенее апетитно.
Сервирайте малая, докато е още топъл.
 
                                                            Вид рецепта
 
                                                Трудност на приготвяне
 
                                                Време за приготвяне
 
                                                Дата на публикуване
 
                                             
             
                                 
                                             
                                                 
                                                         
                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                        