Агнеси


Дребни сладки

Необходими продукти:


1 чаена чаша брашно София мел Ектра
1 чаена чаша смлени орехи
220 грама разтопено краве масло
4 разбити на сняг белтъци
1 чаена чаша захар
1чаена чаша пудра захар
4 жълтъка
1 ванилия

Начин на приготвяне:

1. 1 ч.чаша захар + 220 г. разтопено краве масло се разбиват до по побеляване. Постепенно се добавя 1 ч..чаша брашно София мел  Екстра смесено с 1 ч..чаша смлени орехи.

2. Разбитите на сняг 4 белтъка се добавят към сместа. Сместа се разстила на тънко- около 1 см. в тава застлана с хартия за печене.

3. Пече се на 170 градуса до леко порозовяване.

4. След като изстине се намазва с глазура от разбитите 4 жълтъка с 1ч.чаша пудра захар с 1ванилия.

5. Поръсва се с цветни пръчици и след като престои няколко часа се нарязва на парченца . Да ви е сладко!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Диана Илиева от Свищов

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

05.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.