Арменски сладки
Дребни сладки
Необходими продукти:
3 ч.ч. София мел класик
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
1 щипка сол
1 кутия локум
пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
Сложете водата и олиото да заврат. Като кипнат сложете щипката сол и содата, и веднага отстранете от котлона. Добавете наведнъж брашното и бъркайте с дървена шпатула, докато стане топка тесто. Оставете за 10 минути да изстине. Постелете тавата от фурната с хартия за печене. Късайте малки късчета от тестото, в средата на които поставете парченце локум. Оформете като топче, с големина на среден орех и редете в тавата. Загрейте фурната и печете на 180°С. Не ги препичайте, трябва съвсем леко да потъмнеят. Още топли ги оваляйте в пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Красимира Антова от Дупница

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
