Бабини мекички
Питки, Погачи
Необходими продукти:
300-350 г брашно София Мел Класик
250 мл вода
щипка сол
щипка захар
5-6 с.л олио
1/4 кубче мая
Начин на приготвяне:
1. Пресяваме брашното в купа. Стопляме водата, като отделяме около 100 мл. в която, разтваряме 1/4 кубче мая.
2. В пресятото брашно добавяме щипка сол и щипка захар, 6 с.л. олио, след което разтворената мая и останалата част от топлата вода постепенно, като месим, докато се получи меко тесто (ако е необходимо добавям още малко топла вода).
3. Оставяме го да втаса около 1 ч на топло. Ако е по-студено ще втасва по-дълго време.
4. От втасалото тесто оформяме мекичките, които пържим в гореща мазнина.
5. Готовото тесто може да се съхранява в хладилник 5 дни и да се ползва на части, когато пожелаете.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Силвия Димитрова от Нови Искър

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
