


Бабините сладки от миналото
Дребни сладки
Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно София мел Класик
2 яйца
3 ч.ч. орехи
90 г захар
250 г краве масло
2 бр. ванилия
пудра захар за поръсване
1 ч.ч. = 200 мл
Начин на приготвяне:
Разделете белтъците от жълтъците.
Жълтъците разбийте с миксер, заедно със захарта, а след това прибавете ванилиите и разтопеното масло. Прибавете и брашното, докато се образува хубаво, пластично тесто.
Белтъците разбийте леко на ръка с вилица, така че да се втечнят добре.
Орехите нарежете на ситни парченца и разстелете добре в равна чиния.
Откъснете от тестото малко парченце и оформете топче колкото орех. Оваляйте първо в белтъка, а след това в орехите и наредете в тава, застлана с хартия за печене на дъното.
Печете сладките за около 10 минути на 180 градуса, и след изпичането им, още топли ги поръсете с пудра захар.
Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
