баклава с орехи и кексово тесто
Други сладки печива
Необходими продукти:
1 чаена чаша брашно София Мел микс за кекс
1 чаена чаша захар
1 яйце
1/2 чаена чаша олио
1 бакпулвер
1 ванилия
1 пакет кори за баница
.1 чаена чаша орехови ядки смлени
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме яйцата със захарта и олиото. Добавяме брашното, примесено с бакпулвера и ванилията. Последно добавяме смлените орехи.
2. В намазнена тава слагаме половината кори и върху тях изсипваме кексовата плънка.
3. Отгоре се поставят останалите кори.
4. Разрязваме на ромбоиди баклавата и заливаме отгоре с 4 супени лъжици сгорещено олио.
5. Печем на 160-170 градуса за около 30 минути.
6. След като изпечем, заливаме със сироп от 2 чаени чаши вода и 2 чаени чаши захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Таня Йорданова от Бургас

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
