баклава с орехи и кексово тесто


Други сладки печива

Необходими продукти:

1 чаена чаша брашно София Мел микс за кекс
1 чаена чаша захар
1 яйце
1/2 чаена чаша олио
1 бакпулвер
1 ванилия
1 пакет кори за баница
.1 чаена чаша орехови ядки смлени

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме яйцата със захарта и олиото. Добавяме брашното, примесено с бакпулвера и ванилията. Последно добавяме смлените орехи.

2. В намазнена тава слагаме половината кори и върху тях изсипваме кексовата плънка.

3. Отгоре се поставят останалите кори.

4. Разрязваме на ромбоиди баклавата и заливаме отгоре с 4 супени лъжици сгорещено олио.

5. Печем на 160-170 градуса за около 30 минути.

6. След като изпечем, заливаме със сироп от 2 чаени чаши вода и 2 чаени чаши захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Таня Йорданова от Бургас

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

29.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.