


Бананови палачинки
Други сладки печива
Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно София Мел Екстра
3 средно големи банана
2 ч. л. бакпулвер
3 яйца
1/2 ч. ч. прясно мляко
1/2 пакетче ванилова захар
1/4 ч. л. сол
1 с. л. масло за намазване на готовите палачинки
мед и плодове
Начин на приготвяне:
В купа смесете добре брашното, бакпулвера, ваниловата захар и солта. В отделен съд намачкайте с вилица добре бананите. След това добавете яйцата и млякото. Разбъркайте добре и добавете сухата консистенция. Трябва да се получи смес, малко по-гъста от боза.
Така пригответени палачинки печете в тиган и след изваждане намажете от всяка страна с малко масло, за да останат пухкави. Сервирайте с мед и плодове.
* Рецептата е достатъчна за 9-10 палачинки с диаметър около 13-15 см.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
