Бананови палачинки
Други сладки печива

Необходими продукти:

1 ч. ч. брашно София Мел Екстра
3 средно големи банана
2 ч. л. бакпулвер
3 яйца
1/2 ч. ч. прясно мляко
1/2 пакетче ванилова захар
1/4 ч. л. сол
1 с. л. масло за намазване на готовите палачинки
мед и плодове

Начин на приготвяне:

В купа смесете добре брашното, бакпулвера, ваниловата захар и солта. В отделен съд намачкайте с вилица добре бананите. След това добавете яйцата и млякото. Разбъркайте добре и добавете сухата консистенция. Трябва да се получи смес, малко по-гъста от боза.

Така пригответени палачинки печете в тиган и след изваждане намажете от всяка страна с малко масло, за да останат пухкави. Сервирайте с мед и плодове.

* Рецептата е достатъчна за 9-10 палачинки с диаметър около 13-15 см.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

05.10.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.