Бисквити с фъстъчено масло и течен шоколад
Дребни сладки
Необходими продукти:
190 г брашно Класик София Мел
115 г захар
80 г кафява захар
105 г меко масло
150 г фъстъчено масло
1 яйце
¾ чаена лъжица сода бикарбонат
½ чаена лъжица бакпулвер
½ чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
1. Брашното се смесва със солта, бакпулвера и содата. В купата на миксера се смесват маслото и двата вида захар. Разбиват се докато се получи гладка кремообразна смес.
2. Добавя се разбитото с вилица яйце и фъстъченото масло. Разбърква се до хомогенност.
3. Брашно се изсипва върху домакински плот. Сместа от купата на миксера се сипва върху брашното и се размесва с ръце, докато се оформи тесто.
4. Полученото тесто се увива в домакинско фолио и се оставя в хладилника за 24 часа. Така тестото узрява и бисквитите ще станат с по-добър вкус.
5. Отлежалото тесто се разделя от 24 до 32 части. От всяко парче се оформят топчета, с които се слага малко течен шоколад и се овалват в кристална захар.
6. Нареждат се на разстояние, в тава застлана с хартия за печене.
7. С помощта на клечка върху всяко от топчетата, с леко притискане се правят на ивици отпечатъци.
8. Печат се в предварително загрята фурна на 175°С докато се зачервят (около 13 минути).
9. Изваждат се от фурната и се оставят в тавата за около 5 минути, след което може да се прехвърлят върху мраморен плот или скара и да останат така докато изстинат напълно.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Марияна Войникова от Сливен
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
