Бисквити с шоколад и тиква
Дребни сладки
Необходими продукти:
400 г брашно София Мел Класик
300 г почистена и обелена тиква
200 г захар
1 ч.л. сода бикарбонат
1 щипка сол
1 ванилия
1 ч.л. канела
80 г орехи
200 г черен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Тиквата се нарязва на кубчета и се готви на пара до готовност, след което се пюрира и охлажда на стайна температура.
2. Маслото се разбива с миксер, докато се получи гладка смес.
3. Добавя се захарта към брашното и продължава да се разбива до получаване на пухкав крем.
4. Добавя се яйцето като се продължава да се бърка и малко по малко се слага пюрираната тиква и се разбърква добре. Тук вече може и с вилица или лъжица.
5. В друга купа се смесват брашното, содата, канелата и ванилията.
6. Към тях се прибавя маслената смес и отново се бъркат докато се получи хомогенна такава.
7. Шоколадът се реже на малки парченца и се добавя към вече разбърканите съставки. Ако се слагат орехи се добавят също в този момент, като може да са нарязани или смлени.
8. За оформянето на бисквитите се използва лъжица, а самите те са поставят в тава с хартия за печене. Оставя се разстояние между тях, защото ще се надуят.
9. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) за около 18 минути и се оставят да изстинат.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Петя Берберова-Войкова от Бургас

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
