


Брауни Пудинг
Други сладки печива
Необходими продукти:
За брауни блата:
100 грама брашно София Мел Кекс
100 грамачерен шоколад
150 грама масло
3 яйца
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
130 грама захар
25 грама какао на прах
1 чаена лъжичка бакпулвер
За крема:
4 яйца
400 грама подсладено кондензирано мляко от консерва
200 грама маскарпоне меко на стайна температура
550 милилитра прясно мляко, висок процент масленост
ванилия
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 160°C.
Намажете форма за кекс с разтопено масло.
Брашното за Кекс София Мел смесете с какаото.
Пригответе брауни основата, като шоколада и маслото разтопете на водна баня.
В купа разбийте 3 яйца със 130 грама захар, докато сместа се превърне в светъл и пухкав крем и към нея добавете разтопения шоколад с маслото.
Накрая прибавете брашното, какаото и бакпулвера.
Изсипете тестото в предварително приготвената форма.
Пригответе крема, като в голяма купа поставите яйцата, кондензираното мляко, сиренето маскарпоне и екстракта от ванилия. Разбийте до гладка консистенция. Накрая прибавете прясното мляко.
Изсипете леко сместа за крема върху брауни блата.
Формата за кекс с брауни пудинга, поставете в удобна тава, в която изсипете вряла вода до половината.
Поставете в предварително загрятата фурна и печете в продължение на 90 минути на водната баня. Хубаво е да контролирате завирането на водата от водната баня. Когато забележите, че това се случва, открехвайте леко вратата на фурната, за да се намали температурата вътре.
Можете да приготвите и карамел по желание, като поставите в тиган с незалепващо покритие около 1/2 чаена чаша захар и три-четири чаени лъжици вода. Оставете на силен котлон, докато захарта се стопи и стане с хубав карамелен цвят. Махнете карамела от огъня и го оставих да изстине за две минути, след което прибавете около 100 милилитра млечна сметана. Разбъркайте, върнете карамеления сос на котлона, докато карамела се разтвори напълно и соса стане гладък.
Добре е пудинга да изстине (аз го оставих да изстине на стайна температура), преди да го извадя от формата и да го нарежа.
Преди да сервирате, полейте брауни пудинга с карамеления сос за още повече разкош.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
