Брауни за Великден
Кексове и мъфини и Други сладки печива
Необходими продукти:
180 г черен шоколад
220 г масло
3 яйца
160 г захар
130 г брашно София Мел Екстра
60 г тъмно какао на прах
150 г мини шоколадови разноцветни яйца
Начин на приготвяне:
1. Разтопете шоколада на водна баня на средна степен на котлона. Към него прибавете вече разтопеното масло. Разбъркайте с миксер.
2. В друга купа разбийте яйцата заедно със захарта до хубава пухкава пяна. Прибавете шоколадово-маслената смес и разбъркайте отново.
3. Пресейте брашното, прибавете какаото и разбъркайте. Сместа става малко по-гъста, но това е нормално.
4. Покрийте правоъгълна тавичка с размер 20x30 см с хартия за печене.
5. Загрейте фурната на 160 С. Изсипете сместа в тавичката и отгоре поръсете с мини шоколадови яйца.
6. Печете на предварително загрята фурна на 160 С за около 30-35 минути. Горната част трябва да изглежда стегната, а вътрешността мека. Извадете от фурната, оставете на изстине напълно и нарежете на еднакви квадратни парчета.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване