Брауни за Великден
Кексове и мъфини, Други сладки печива

Необходими продукти:

180 г черен шоколад
220 г масло
3 яйца
160 г захар
130 г брашно София Мел Екстра
60 г тъмно какао на прах
150 г мини шоколадови разноцветни яйца

Начин на приготвяне:

1. Разтопете шоколада на водна баня на средна степен на котлона. Към него прибавете вече разтопеното масло. Разбъркайте с миксер.
2. В друга купа разбийте яйцата заедно със захарта до хубава пухкава пяна. Прибавете шоколадово-маслената смес и разбъркайте отново.
3. Пресейте брашното, прибавете какаото и разбъркайте. Сместа става малко по-гъста, но това е нормално.
4. Покрийте правоъгълна тавичка с размер 20x30 см с хартия за печене.
5. Загрейте фурната на 160 С. Изсипете сместа в тавичката и отгоре поръсете с мини шоколадови яйца.
6. Печете на предварително загрята фурна на 160 С за около 30-35 минути. Горната част трябва да изглежда стегната, а вътрешността мека. Извадете от фурната, оставете на изстине напълно и нарежете на еднакви квадратни парчета.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

18.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.