Бриош от Майорка (Ensaimadas De Mallorca) Други сладки печива

Необходими продукти:

Необходими продукти:
600 грама брашно Класик София Мел
300 грама Типово брашно София Мел
¾ от кубче прясна мая
200 грама фина захар
3 яйца
8 грама сол
3 супени лъжици слънчогледово олио
340 грама хладка вода
Настърганата кора от един лимон
Семената от една ванилова шушлка

Допълнително:
25 грама меко масло за всеки Бриош или около 300 грама за всички
сладко от малини
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Приготвяне на тестото:
Пригответе в купата на планетарен миксер или с помощта на обикновен, като използвате бъркалките за тесто. Поставете всички продукти в купата, като само маята е необходимо да разтворите предварително в хладката вода с малко захар, докато се активира. Не прибавяйте цялото количество вода, добавете в края, само ако е необходимо.
Започнете с ниска скорост и оставете да се меси до получаване на хомогенна смес. Тестото трябва да бъде меко. В моя миксер стана за по-малко от 6 минути. Преместете омесеното тесто в голяма купа и го покрийте с найлоново фолио. Оставете го да почива за 10 минути, след това го омесете на ръка за 3-5 минути, за да стане гладко. Направете го на топка и го върнете в купата, покрийте го с фолиото. Изчакайте около един час или докато видите, че започва да втасва и да се увеличава. След това го приберете в хладилника до следващата сутрин.
Извадете тестото от хладилника и ако не е удвоило обема си, го изчакайте докато се случи и стопли до стайна температура. Междувременно вече трябва да сте извадили маслото от хладилника, защото трябва да е много меко.

Оформяне и печене:
Разделете тестото на 12 равни части (около 130 грама). Оформете бриошите, като разточите всяко парче в правоъгълник с размери около 20х40 сантиметра. Нанесете около 20-25 грама масло със силиконова четка по повърхността на тестото и в единия край по дължина, поставете сладкото от малини (около 2 супени лъжици за всяка кора). Завийте на руло и след това оформете на охлюв.
Така оформените бриоши, поставете върху тава постлана с хартия за печене, на разтояние един от друг.
Оставете ги да втасат, докато увеличат обема си двойно.
Печете на 180°С за 20-25 минути, до златисто кафяво.
Извадете бриошите от фурната и ги поръсете с пудра захар.


Кредит: Таня Донева - "Вкусното ми хоби със Страст и Любов"

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

трудна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

14.07.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.