Бърза питка
Питки, Погачи
Необходими продукти:
650 г брашно София мЕЛ
1 ч. ч топла вода
1 ч. ч прясно мляко
25 г мая
1 ч. л. сол
1 с. л захар
150 г сирене
5 с. л. олио
1 яйце и 1 жълтък
Начин на приготвяне:
1. В топла вода се слага маята заедно със захарта до разтварянето и.
2. В дълбока тава се слага отстрани брашното и солта, а в средата се изсипва сместа. След това се счупва яйцето, добавя се и прясното мляко, олиото и се замесва меко тесто.
3. Отделят се четири равни парчета.
4. Разстиламе ги като ги намазваме с олио и поръсваме със сирене.
5. Накрая ги увиваме заедно и режем на равни части -14 бр. Нареждаме и оставаме да бухне в предварително загрята фурна на 50 градуса 20 минути. След това без да изваждаме от фурната увеличаваме градусите на 200 градуса до готовност. Може да намажете с единият жълтък отгоре и да поръсите със сусам.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Теодора Димова от Варна

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
