Бързи меденки Дребни сладки

Необходими продукти:

Около 2 ½ ч. ч. брашно София Мел Екстра
½ ч. ч. захар
½ ч. ч. олио
1 яйце
3 с. л. пчелен мед
1 ч. л. оцет
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ванилия

Начин на приготвяне:

С миксер се разбиват яйцето със захарта до разтварянето й. Към сместта се добавят ванилията, содата и медът. След това при непрекъснато бъркане се изсипва олиото на тънка струя.

Брашното се пресява и постепенно се добавя. Меси се до получаването на меко лепкаво тесто.

От тестото се оформят малки топчета с диаметър около 2 см., които леко се притискат. Ако прекалено лепне по пръстите, може да се намазнят с олио.

Нареждат се в застлана с хартия за печене тава, като между тях се оставя достатъчно разстояние.

Меденките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 мин (до зачервяване).

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

16.01.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.