


Бързи меденки
Дребни сладки
Необходими продукти:
Около 2 ½ ч. ч. брашно София Мел Екстра
½ ч. ч. захар
½ ч. ч. олио
1 яйце
3 с. л. пчелен мед
1 ч. л. оцет
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ванилия
Начин на приготвяне:
С миксер се разбиват яйцето със захарта до разтварянето й. Към сместта се добавят ванилията, содата и медът. След това при непрекъснато бъркане се изсипва олиото на тънка струя.
Брашното се пресява и постепенно се добавя. Меси се до получаването на меко лепкаво тесто.
От тестото се оформят малки топчета с диаметър около 2 см., които леко се притискат. Ако прекалено лепне по пръстите, може да се намазнят с олио.
Нареждат се в застлана с хартия за печене тава, като между тях се оставя достатъчно разстояние.
Меденките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 мин (до зачервяване).

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
