Бързи понички
Дребни сладки
Необходими продукти:
400 г брашно София Мел - екстра
2 яйца;
400 г кисело мляко;
6 с.л. захар;
2 пакетчета ванилова захар;
2 бакпулвера;
2 щипки сол;
3 с.л. ракия;
още: олио за пържене;
пудра захар за поръсване;
Начин на приготвяне:
1. Разбиват се яйцата с киселото мляко. Добавят се захарта, ваниловата захар и солта. Накрая се сипва ракията. Сместа се обърква добре. Прибавя се пресятото с бакпулверите брашно.
2. От така полученото тесто, което е сравнително рядко, се гребва с лъжица и с помощта на друга лъжица се пуска в загрята мазнина. Стараем се да се получат кръгли топки, но и това да не стане, гарантирам, че ще бъдат изядени.
3. Поничките се пържат на средна степен на котлона в малък съд, понеже много бързо трябва да се обърнат и да се извадят.
4. Готовите понички се изваждат върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.
5. Поднасят се поръсени в пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Виолета Атанасова от Шумен
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване