Бързи понички


Дребни сладки

Необходими продукти:

400 г брашно София Мел - екстра
2 яйца;
400 г кисело мляко;
6 с.л. захар;
2 пакетчета ванилова захар;
2 бакпулвера;
2 щипки сол;
3 с.л. ракия;
още: олио за пържене;
пудра захар за поръсване;

Начин на приготвяне:

1. Разбиват се яйцата с киселото мляко. Добавят се захарта, ваниловата захар и солта. Накрая се сипва ракията. Сместа се обърква добре. Прибавя се пресятото с бакпулверите брашно.

2. От така полученото тесто, което е сравнително рядко, се гребва с лъжица и с помощта на друга лъжица се пуска в загрята мазнина. Стараем се да се получат кръгли топки, но и това да не стане, гарантирам, че ще бъдат изядени.

3. Поничките се пържат на средна степен на котлона в малък съд, понеже много бързо трябва да се обърнат и да се извадят.

4. Готовите понички се изваждат върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.

5. Поднасят се поръсени в пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Виолета Атанасова от Шумен

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

17.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.