Чеснова питка
Питки, Погачи
Необходими продукти:
700 г брашно София Мел екстра
300 мл прясно мляко
200 мл вода
1 с. л. сол
2 с. л. захар
1/2 кубче мая
1/2 ч. чаша олио
2 скилидки може и пресен 1 стрък Чесън
50 г масло
1 яйце - за намазване
Начин на приготвяне:
1. Маята се активира заедно със 100 мл. топло прясно мляко, захарта и 1 суп. лъжица брашно.
2. Останалото брашно се пресява и се прави на кладенче, в което се сипва останалото мляко, марната вода, олиото, солта и накрая вече активирана та мая.
3. Меси се меко тесто, което се остава да почине, докато удвои обема си. Вече бухналото тесто се прави на еднакви по големина топчета, докато се напълни тавата.
4. Оформената вече питка се оставя отново да почине. През това време на тих огън се разтопява маслото, и се слага чесъна.
5. Питката се намазва с чесновата паста и разбито яйце, след което се пече на 170 градуса.
Добър апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Дечева от Павел баня
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване